What happens in Vegas…

Leestijd 1 minuut

Trouwen in het buitenland is populair. Met de hele familie op een zonovergoten strand of met z’n tweetjes in ‘the little white chapel’ in Las Vegas. Hoe je het ook doet, denk er wel van te voren over na.

Zorg bijvoorbeeld voor huwelijkse voorwaarden waarin de toepasselijkheid van het Nederlands recht wordt afgesproken. Want waar je ook trouwt, een huwelijk is een huwelijk mits het wordt voltrokken volgens de voorschriften die gelden in de staat waar je trouwt. Dat geldt ook voor een spontane trouwerij in Las Vegas. Onlangs is door het gerechtshof een in Las Vegas gesloten huwelijk toch nietig verklaard. Dit omdat de man eerder gehuwd was in Egypte. Volgens de man was zijn eerste huwelijk ontbonden doordat hij zijn vrouw had verstoten. Het gerechtshof concludeerde echter dat de verstoting niet rechtsgeldig had plaatsgevonden en dat daarom – naar het recht van de staat Nevada – het tweede huwelijk in Las Vegas nietig was. “For a loser, Vegas is the meanest town on earth” (Hunter S. Thompson).

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar