Wie wil er nog trouwen?

Leestijd 1 minuut

In Den Haag lijkt men het huwelijk te hebben opgegeven. Er wordt gewerkt aan nieuwe wetgeving om de gemeenschap van goederen te beperken, alimentatierechten te verkorten en het scheiden simpeler te maken.

Volgens de statistieken is het huwelijk allang uit de mode. Elk jaar trouwen er minder mensen. Bovendien heeft de overheid het samenlevingscontract voor de meeste regelingen gelijk gesteld met het huwelijk. Echter, tussen samenwoners onderling is van een gelijkstelling beslist geen sprake. Met alleen een samenlevingscontract heb je geen aanspraak op het vermogen, inkomen en pensioen van je partner. Bij een huwelijk is dat wel het geval. In een traditionele relatie, waarbij de vrouw zorgt en de man werkt, is trouwen nog steeds de beste manier om je rechten en plichten eerlijk te verdelen. Ook als men daar in Den Haag anders over lijkt te denken.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar