Zijn huwelijkse voorwaarden nog nodig?

Leestijd 1 minuut

September is een populaire maand om in het huwelijk te treden. In augustus heb ik daarom veel stellen op bezoek gehad voor huwelijkse voorwaarden. Een deel van hen vraagt zich af of het nog wel nodig is om huwelijkse voorwaarden te maken. De wet zou toch wijzigen?

Inderdaad, als de nieuwe wet er komt, vallen erfenissen in de toekomst niet meer in de gemeenschap van goederen. Dat is handig bij een scheiding. Wie echter nu in het huwelijksbootje stapt, doet dat nog onder de huidige wet met een volledige gemeenschap van goederen.

Overigens is een scheiding niet de enige reden om huwelijkse voorwaarden te maken. Vaak heeft een van beiden een bedrijf en wil men de andere echtgenoot beschermen tegen zakelijke schuldeisers. En wat te denken van een huwelijk terwijl er al kinderen zijn uit een eerdere relatie? In dat geval moet een bezoek aan de notaris zeker op uw actielijstje staan!

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar