Zonder samenlevingscontract geen recht op pensioen?

Leestijd 1 minuut

Het geregistreerd partnerschap moet worden afgeschaft omdat mensen niet weten wat het precies inhoudt. Althans, dat is het standpunt van de beroepsorganisatie voor notarissen.

Ondertussen klagen gemeenten over het toenemende aantal gratis huwelijken. Wellicht komt er een einde aan het geregistreerd partnerschap en kunt u in de toekomst alleen nog kiezen voor een samenlevingscontract of een huwelijk. Zonder een gratis variant. Het formaliseren van uw relatie heeft belangrijke voordelen. Bijvoorbeeld dat na uw overlijden uw partner recht heeft op uw pensioen. Bent u niet getrouwd maar heeft u wel een partner? Controleer dan of u recht heeft op elkaars partnerpensioen. Wellicht betaalt u al tientallen jaren voor uw pensioen maar erft uw partner hier geen cent van bij uw overlijden. Dat zou toch zonde  zijn? Samenwoners kunnen dit meestal eenvoudig regelen door een samenlevingscontract te ondertekenen bij de notaris.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar