Beroep tegen besluit Minister Kamp voor instemming winningsplan NAM

17 november 2016

Namens 19 gemeenten, de provincie en de Veiligheidsregio Groningen heeft Robert van der Velde op 10 november 2016 bij de Raad van State beroep ingesteld tegen het besluit van minister Kamp om in te stemmen met het winningsplan 2016 van de NAM.

In dit besluit is minister Kamp akkoord gegaan met een gasproductie van 24 miljard kubieke meter per jaar, voor de duur van vijf jaren. Namens de overheden voert Robert van der Velde aan dat dat besluit onvoldoende recht doet aan de (veiligheids)belangen van de regio en haar inwoners. Er zijn teveel onzekerheden om gedurende vijf jaren een winningsniveau van 24 miljard kubieke meter te vergunnen. Omdat er grote onduidelijkheid is over het begrip ‘leveringszekerheid’ (hoeveel gas is er nu eigenlijk nodig) verzoeken de overheden de Raad van State een onafhankelijke deskundige te benoemen om daarnaar onderzoek te doen. De zitting bij de Raad van State is naar verwachting in de zomer van 2017. 12 Weken later volgt dan de uitspraak.

Meer nieuws

Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar