Gaswinning in Groningen voorlopig beperkt tot 27 miljard m3

18 november 2015

De Raad van State heeft in een  uitspraak  van 18 november 2015 de besluiten van Minister Kamp vernietigd, waarin Minister Kamp had ingestemd met het winningsplan van de NAM voor het Groningenveld.

De Raad van State oordeelde dat Minister Kamp er ten onrechte vanuit gaat dat de persoonlijke risico’s in Groningen vergelijkbaar zijn met risico’s elders in Nederland. De risico’s in het aardbevingsgebied zijn veel groter. Verder heeft de Minister de maximale gasproductie ten onrechte gebaseerd op een relatief koud jaar (1985). Volgens de Raad van State had de Minister de maximale productieomvang moeten baseren op een gemiddeld jaar qua temperatuur. De Minister moet zijn huiswerk overdoen en een nieuw besluit nemen. In deze procedure trad mr. Robert van der Velde op als advocaat van de Provincie Groningen, de Veiligheidsregio en 18 gemeenten.

Meer nieuws

Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar