Kort geding herindeling Haren

17 november 2016

Op 16 november 2016 diende bij de rechtbank Noord-Nederland het kort geding van het Burgercomité Haren en een aantal inwoners van Haren tegen de provincie Groningen over de mogelijke herindeling van de gemeenten Haren, Groningen en Ten Boer tot één gemeente.

Het Burgercomité en een aantal inwoners willen – kort gezegd – dat de provincie Groningen de herindelingsprocedure voorlopig stopt. Robert van der Velde en Armin Vorsselman vertegenwoordigden in dit kort geding de provincie Groningen. Namens de provincie Groningen voerden zij onder meer aan dat de provincie verantwoordelijk is voor het lokaal bestuur in de provincie Groningen en vanuit die verantwoordelijkheid heeft gehandeld. De provincie is daarbij zorgvuldig te werk gegaan en houdt zich aan haar eigen herindelingsbeleid en het beleid van het Rijk daarover. Uitspraak volgt op 2 december 2016.

Meer nieuws

Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar