PlasBossinade treedt toe tot wereldwijd samenwerkingsverband

04 december 2013

PlasBossinade advocaten en notarissen is toegetreden tot een vooraanstaand wereldwijd samenwerkingsverband van onafhankelijke middelgrote advocatenkantoren, The International Lawyers Network (ILN).

Het netwerk

Bij ILN zijn ruim 90 kantoren aangesloten, verspreid over 67 landen op 6 continenten, waarbij in totaal meer dan 5.000 juristen werkzaam zijn. ILN leden zijn kantoren met een goede reputatie in hun eigen land, met ervaring in het werken voor nationaal en internationaal opererende ondernemingen.

Logische keuze

“Lid worden van ILN is een vanzelfsprekende stap in de toenemende aandacht voor internationale juridische kwesties”, aldus Jan Leo de Hoop, bestuursvoorzitter van PlasBossinade. “De zaken van onze klanten beperken zich nu eenmaal niet tot Nederland. Ook voor zaken die grensoverschrijdend zijn wil je als adviseur goed kunnen adviseren. Daarvoor hebben wij in de loop van de tijd veel knowhow opgebouwd. Wij hebben ook al jaren een vast samenwerkingsverband met het kantoor Von Einem & Partner in Bremen. Die samenwerking is vooral gericht op grensoverschrijdende zaken in de Noordelijke regio’s van Nederland en Duitsland. Eerder dit jaar zijn we speciaal voor de toenemende ‘China Business’ in Nederland een samenwerking aangegaan met Li China Service, van de Nederlandse advocaat van Chinese origine Di Yung Li. Onder ‘China Business’ verstaan we de zaken die onze Nederlandse klanten doen met Chinese ondernemingen, maar ook de toenemende activiteit van Chinese ondernemingen in Nederland. Duitsland en China zijn zeer belangrijke handelspartners voor Nederlandse ondernemingen, maar onze klanten doen in nog veel meer landen zaken.”

Vast netwerk versterkt

“Wij zijn blij dat ons kantoor is toegelaten als lid van ILN, aldus De Hoop. “We hadden natuurlijk al contacten met kantoren in verschillende landen, maar een vast en uitgebreid netwerk van kwalitatief goede kantoren biedt beslist voordelen. Er zijn regelmatig bijeenkomsten waar leden van het netwerk elkaar ontmoeten en ervaring met elkaar delen. We kunnen er via dit netwerk dan ook voor zorgen dat onze klanten in vele landen bediend kunnen worden door ervaren advocaten van kwalitatief goede kantoren, die het lokale rechtstelsel, de lokale taal en de lokale gebruiken kennen. Uiteraard kunnen wij daarbij ook zelf een adviserende rol blijven vervullen, zodat de klant optimaal geholpen wordt. De juridische vragen zijn immers geen doel op zich, maar een middel om de (internationale) zaken van de klant goed te laten verlopen.” PlasBossinade legt op deze manier de relatie tussen recht en realiteit.

Meer nieuws

Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar