Huwelijksvermogen en fiscaliteit bij tussentijdse afrekening en echtscheiding

Zolang het koek en ei is tussen echtgenoten, wordt over het algemeen weinig aandacht besteed aan afspraken in huwelijkse voorwaarden. Soms bestaat de wens om over te gaan tot tussentijdse afrekening op basis van de huwelijksvoorwaarden. Hoe doe je dat goed en waar moet je op letten? Wanneer de koek op is ontstaan veel vragen over de afwikkeling van het huwelijk en de huwelijkse voorwaarden. De procedure om tot definitieve afwikkeling te komen, neemt vaak enige tijd in beslag. Wat komt er zoal op uw cliënt (klant?) af en hoe kunt u uw cliënt tijdens deze periode in praktische zin met raad en daad bijstaan?

Susanne Wortmann (advocaat familierecht) en Ina Elzinga-Snoek (fiscaal advocaat) gaan, met praktijkvoorbeelden, in op de volgende onderwerpen:
 

  • Tussentijdse afrekening tussen echtgenoten
  • Invloed huwelijkvermogenstelsels op fiscaliteit
  • Het verloop van een echtscheidingsprocedure
  • Wat te doen met de afwikkeling in geval van een onderneming, aandelen, eigen huis, polissen etc.?

Uitnodiging

U bent van harte uitgenodigd voor dit seminar op 29 oktober of 12 november 2015. Vanaf 14.30 uur bent u welkom aan de Paterswoldseweg 804 in Groningen. Na het inhoudelijke programma van 15.00 tot 17.00 uur sluiten wij de middag af met een borrel.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met mevrouw G. Breur van ons secretariaat, bereikbaar op (050) 521 43 64. Gezien het kleinschalige en interactieve karakter van de bijeenkomst is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar