Kennisevent ‘Diversiteit aan de top’ voor toezichthouders, bestuurders en directeuren

door Beljon+Westerterp en PlasBossinade

U bent van harte uitgenodigd voor het kennisevent ‘Diversiteit aan de top’ voor toezichthouders, bestuurders en directeuren op 27 november. Vanaf 15.30 uur heten Beljon+Westerterp en PlasBossinade advocaten en notarissen u welkom aan de Paterswoldseweg 804 in Groningen.

Diversiteit aan de top

Prof. Dr. Floor Rink
Floor Rink is in 2005 gepromoveerd in de sociale psychologie aan de Universiteit Leiden (Cum Laude). Sinds 2016 is zij als hoogleraar Organisatiegedrag verbonden aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Hier is zij onderzoeksdirecteur  van de vakgroep Organisatiegedrag, en hoofd van de interdisciplinaire onderzoeksgroep “Board Effectiveness”. Daarnaast is zij lid van  meerdere wetenschappelijke adviesraden in organisaties en instellingen (o.a. van de NVTZ en EY).
 
Thema's
Floor Rink bestudeert drie thema’s die onoverkomelijk verbonden zijn met het moderne werken; diversiteit, macht en een toenemende regeldruk. Haar centrale theoretische uitgangspunt is dat mensen een belangrijk deel van hun identiteit ontlenen aan de groepen waartoe ze behoren, en dat dit bepalend is voor hoe zij omgaan met deze drie thema’s.
 
Diversiteit aan de top
In haar presentatie zal Floor Rink ingaan op de vraag of er een business case is voor diversiteit aan de top van de organisatie. Welke uitkomsten verwachten wij van diversiteit? Is het nu werkelijk zo dat mannen en vrouwen verschillen in hun leiderschapsstijlen? Welke diversiteitsprogramma’s zijn nodig om diversiteit optimaal te benutten? En moeten toezichthouders actief op de (diverse) samenstelling van een bestuur sturen?

Programma

15.30 uur        inloop
16.00 uur        welkom en lezing Prof. Dr. Floor Rink, Rijksuniversiteit Groningen
17.00 uur        borrel, na afloop van het inhoudelijke gedeelte is er ruim de tijd na te praten onder het genot van verschillende hapjes en drankjes

Aanmelden

Aanmelden kan tot 20 november via onderstaand formulier. Gezien het kleinschalige en interactieve karakter van de bijeenkomst is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 
 
Graag tot ziens op 27 november!
 
Met vriendelijke groet,
 
Renate van der Zijl, Beljon+Westerterp
Peter Fousert, PlasBossinade advocaten en notarissen

Beljon+Westerterp en PlasBossinade advocaten en notarissen werken op het gebied van kennis delen regelmatig samen.

Aanmelden kennisevent ‘Diversiteit aan de top’ voor toezichthouders, bestuurders en directeuren
  • Onze digitale nieuwsbrief LegalLinks verschijnt minimaal vijf keer per jaar. Met LegalLinks blijft u op de hoogte van actuele juridische ontwikkelingen.
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar