Kennisevent 'Risico's van een toezichthoudende functie'

voor toezichthouders, bestuurders en directeuren door BeljonWesterterp en PlasBossinade

U bent van harte uitgenodigd voor het kennisevent ‘Risico's van een toezichthoudende functie' voor toezichthouders, bestuurders en directeuren op 27 juni. Vanaf 15.00 uur heten BeljonWesterterp en PlasBossinade advocaten en notarissen u welkom aan de Paterswoldseweg 804 in Groningen.

‘Risico's van een toezichthoudende functie'

De complexiteit van de samenleving en de daarin functionerende ondernemingen en organisaties neemt toe. Hierdoor verandert ook de rol van de commissaris en toezichthouder. De stakeholders hebben een hoger verwachtingspatroon en zijn kritischer. Toezicht houden is niet (meer) een vrijblijvende nevenfunctie. De verantwoordelijkheid van de commissaris en toezichthouder voor het bezitten van adequate competenties en opleiding, het verkrijgen van juiste informatie vanuit de onderneming of organisatie, risicomanagement en het zijn van krachtig tegenspeler en tegelijk adviseur van het bestuur lijkt te zijn toegenomen. Zeker als de onderneming of organisatie in zwaar(der) weer komt te verkeren. Is daarmee ook het risico voor (collectieve) aansprakelijkheid groter dan voorheen? Op deze vraag zal Jan Leo de Hoop vanuit de regelgeving en rechtspraak ingaan. Paulien Waninge zal deze vraag vanuit haar eigen ervaring in meer praktische zin belichten.

Jan Leo de Hoop en Paulien Waninge

Beiden zijn partner bij PlasBossinade advocaten en notarissen in Groningen. Jan Leo is werkzaam in het ondernemingsrecht en contractenrecht. Hij adviseert regelmatig over de (vaak complexe) verhoudingen tussen de diverse stakeholders in ondernemingen en organisaties, oftewel de governance. Jan Leo is daarnaast ook zelf commissaris. Paulien is fiscaal advocaat. Zij staat ondernemers, instellingen en particulieren bij in procedures tegen de Belastingdienst, maar ook bij economische en fiscale strafzaken. Daarnaast bekleedt zij enkele toezichthoudende functies in de zorg.

Programma

15.00 uur

inloop

15.30 uur

welkom en lezing Paulien Waninge en Jan Leo de Hoop

17.00 uur

borrel, na afloop van het inhoudelijke gedeelte is er ruim de tijd na te praten onder het genot van verschillende hapjes en drankjes

Aanmelden

Aanmelden kan tot 20 juni via onderstaand formulier. Gezien het kleinschalige en interactieve karakter van de bijeenkomst is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 
 
Graag tot ziens op 27 juni!
 
Met vriendelijke groet,
 
Renate van der Zijl, BeljonWesterterp
Peter Fousert, PlasBossinade advocaten en notarissen

BeljonWesterterp en PlasBossinade advocaten en notarissen werken op het gebied van kennis delen regelmatig samen.

Aanmelden kennisevent ‘Risico's van een toezichthoudende functie' voor toezichthouders, bestuurders en directeuren
  • Onze digitale nieuwsbrief LegalLinks verschijnt minimaal vijf keer per jaar. Met LegalLinks blijft u op de hoogte van actuele juridische ontwikkelingen.
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar