Verslag PlasBossinade Legal Updates 2014

Tot de verbeelding spreken en zo de relatie leggen tussen recht en realiteit. Dát was de rode draad tijdens de eerste editie van hét juridisch congres voor Noord-Nederland. De vele aanwezige professionals kregen van diverse experts van PlasBossinade een inzicht in wat er voor hen gaat veranderen en is veranderd op het juridische vlak.

Steven de Jong

Het congres startte met een plenaire inspiratiesessie door Steven de Jong. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring als filmregisseur en -producent (van onder meer De Schippers van de Kameleon, De Hel van '63 en Scheepsjongens van Bontekoe), acteur, ondernemer en is initiatiefnemer van De Film Ambassade. Met De Film Ambassade, een vorm van crowdfunding, probeert De Jong op een nieuwe manier films te financieren. Hij nam de professionals mee in zijn verhaal over films, van financiering tot productie. De deelnemers waren enthousiast over zijn optreden. Er vond volop interactie plaats.

Steven de Jong verzorgde een informele inleiding Steven de Jong verzorgde een informele inleiding

Workshops

De mensen van PlasBossinade verzorgden op verschillende juridische vakgebieden een aantal presentaties tijdens twee workshoprondes. De deelnemers kregen praktische, juridische tips die bruikbaar zijn in hun dagelijkse werkzaamheden. Onderwerpen die aan bod kwamen:

  • Pensioenen
  • Privacywetgeving
  • Contracteren
  • Ontslagrecht
  • Toezichthouders
  • Ondernemers en hun bank
  • Transacties met bedrijfspanden
  • Aanbestedingen
  • Aardbevingsbestendig bouwen

Naast de formele onderdelen was er tijdens PlasBossinade Legal Updates 2014 voldoende ruimte om deelnemers te ontmoeten en elkaar te inspireren.

Erik Dams aan het woord in de workshop Aardbevingsbestendig bouwen in Groningen Erik Dams aan het woord in de workshop Aardbevingsbestendig bouwen in Groningen

Damir Lacevic vertelt over het nieuwe ontslagrecht Damir Lacevic vertelt over het nieuwe ontslagrecht

Uw mening over PlasBossinade Legal Updates 2014

We stellen het erg op prijs als u kort aan wilt geven wat u van PlasBossinade Legal Updates 2014 vond. Het invullen van onderstaande vragenlijst duurt slecht een paar minuten. En met uw input kunnen we een toekomstig congres beter op uw wensen afstemmen.

Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar