Verslag PlasBossinade Legal Updates 2015

Legal updates, het up to date houden van relaties op juridisch gebied. Dat was het doel van deze tweede editie van hét juridisch congres voor Noord-Nederland. De vele aanwezige professionals kregen van diverse experts van PlasBossinade een inzicht in wat er voor hen gaat veranderen en is veranderd op het juridische vlak.

Middagvoorzitter Peter Fousert Middagvoorzitter Peter Fousert

Harm D. Post

Het congres startte met een plenaire inspiratiesessie door Harm D. Post, een ondernemer in hart en nieren. Hij is directeur van Groningen Seaports, waar de havens van Delfzijl, Eemshaven, een aantal binnenhavens en Groningen Railport onder vallen. Harm D. Post is eveneens directeur van de haven in Lauwersoog. Hij keek op een positieve manier met de deelnemers vooruit naar de kansen voor kleine en grote organisaties in het noorden. Onderwerpen die aan bod kwamen: mentaliteit van de noorderling, kansen door krimp en aardbevingsproblematiek en de ontwikkeling van de regio Heerenveen-Groningen-Assen. De deelnemers waren enthousiast over zijn optreden. Er vond volop interactie plaats.

Inleider Harm D. Post Inleider Harm D. Post

Workshops

De mensen van PlasBossinade verzorgden op verschillende juridische vakgebieden een aantal presentaties tijdens twee workshoprondes. De deelnemers kregen praktische en juridische tips die bruikbaar zijn bij hun dagelijkse werkzaamheden. Onderwerpen die aan bod kwamen:

  • Faillissement en doorstart
  • VvE
  • Intellectueel eigendom
  • Verschil tussen Nederlands en Duits contractenrecht
  • Leegstand, herbestemming en tijdelijke verhuur
  • Ondernemerschap en huwelijk
  • Positie statutair directeur
  • Samenwerken in de bouw
  • Einde financieringsrelatie
  • Duiding financiële gegevens

Naast de formele onderdelen was er tijdens PlasBossinade Legal Updates 2015 voldoende ruimte om deelnemers te ontmoeten en elkaar te inspireren.

Wandverslag PlasBossinade Legal Updates 2015 Wandverslag PlasBossinade Legal Updates 2015

Uw mening over PlasBossinade Legal Updates 2015

We stellen het erg op prijs als u kort aan wilt geven wat u van PlasBossinade Legal Updates 2015 vond. Het invullen van onderstaande vragenlijst duurt slecht een paar minuten. Met uw input kunnen we een toekomstig congres beter op uw wensen afstemmen.

Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar