Seminar 'Aansprakelijkheid en risicobeheersing'

De overheid trekt zich terug op meerdere terreinen en legt steeds meer verantwoordelijkheid bij de ondernemer. Bij wijzigende regelgeving is dit wennen voor zowel de ondernemer als de overheid, maar ook voor verschillende marktpartijen die hiervoor nieuwe producten op de markt brengen. Een balans tussen goed juridisch en contractueel regelen, verzekeren of het (financiële) risico accepteren moet dan worden gevonden. Hoe ga je als ondernemer om met deze, soms, nieuwe risico’s? Hoe breng je dit risicomanagement in de praktijk? En hoe kun je deze risico’s beperken?

Armin Vorsselman, Stefan Mak (PlasBossinade), Kim Boonstra en Joop Walvius (Insurance Managers) gaan, aan de hand van praktijkvoorbeelden die relevant zijn voor zowel ondernemers als werkgevers, in op de volgende onderwerpen:

  • (Werkgevers)aansprakelijkheid. Wat komt er op de ondernemer af, bijvoorbeeld wanneer er geen verzekeringsdekking blijkt te zijn? Wat is de rol van (leidinggevende) werknemers en wat staat er in de polis? Wanneer leest u de polisvoorwaarden?
  • In- en uitlooprisico bij nieuwe verzekering: een bijzonder praktijkvoorbeeld
  • Aansprakelijk en dan? Juridische mogelijkheden en contractuele oplossingen
  • Risk-based thinking

Uitnodiging

U bent van harte uitgenodigd voor dit seminar op 3 november 2016. Vanaf 14.30 uur bent u welkom aan de Paterswoldseweg 804 in Groningen. Na het inhoudelijke programma van 15.00 tot 17.00 uur sluiten wij de middag af met een borrel.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met mevrouw G. Breur van ons secretariaat, bereikbaar op (050) 521 43 64. Gezien het kleinschalige en interactieve karakter van de bijeenkomst is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Dit seminar wordt u mede aangeboden door kennispartner Insurance Managers.

 

Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar