Seminar "Handhaving, kostenverhaal (bestuursdwang), invordering (dwangsommen) en faillissement" (Vijfde seminar in de serie 'Seminars voor de Overheidspraktijk')

Dit seminar (door mr. Peter Fousert en mr. Robert van der Velde) wordt gehouden op kantoor bij PlasBossinade (Paterswoldseweg 804 te Groningen) op 8 november a.s. tussen 15.00 uur en (uiterlijk) 17.30 uur. Aansluitend is gelegenheid om bij de borrel met elkaar na te praten en ervaringen uit te wisselen. Deelname is kosteloos.

Handhaving, kostenverhaal (bestuursdwang), invordering (dwangsommen) en faillissement

Je maintiendrai: dat en hoe u moet handhaven is waarschijnlijk wel bekend. Lastiger is het om  de gemaakte kosten van bestuursdwang of verbeurde dwangsommen achteraf te incasseren. Bij wie kunt u die kosten verhalen en hoe gaat dat ook alweer precies? Zijn ze niet verjaard? Echt gecompliceerd wordt het als de overtreder failliet gaat. U krijgt dan te maken met de curator en voor u het weet verdwijnt uw vordering in het faillissement. Hoe dát te voorkomen en andere praktische zaken rondom kostenverhaal en invordering van dwangsommen nemen we graag met u door.

Aanmelden voor dit seminar op 8 november a.s. is mogelijk vanaf eind september.

Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar