Themabijeenkomst Huurrecht Bedrijfsruimte d.d. 17 november 2016

Kennis van de basisbeginselen huurrecht voor een goede huurovereenkomst voor bedrijfsruimte onmisbaar.

Inhoud

Het huurrecht is een bijzonder rechtsgebied waarbij risico’s nooit ver weg zijn. Doordat de wetgever verschillende soorten huur van bedrijfsruimten onderscheidt en huurbescherming aan huurders heeft toegekend, is een fout snel gemaakt.

Ongetwijfeld bevinden zich in uw klantenkring organisaties die kantoorpanden, winkels, garages of praktijkruimten huren en/of verhuren. Het is dus belangrijk dat u op de hoogte bent van het huurrecht dat van toepassing is op die specifieke verhuur. Voor de verschillende bedrijfsruimten geldt namelijk een eigen systeem.

Graag praten wij u, als adviseur, bij over het onderscheid tussen winkelruimte en kantoorruimte. We gaan in op de kwesties van huurtermijn en de bepaling van de huurprijs. U krijgt uitgelegd hoe het zit met (automatische) verlenging van termijnen en de risico’s die daaraan verbonden zijn. Tevens wordt aandacht besteed aan modelcontracten.

In het kader van deze modelcontracten komt de toepasselijkheid van algemene voorwaarden aan de orde en het gebruik van bankgaranties en concerngaranties in een huurrelatie.

Het programma omvat de volgende onderdelen, waarbij ook ruimte is voor vragen of discussie:

Leerdoelen

  • u kent na afloop de systematiek van het huurrecht bedrijfsruimte
  • u doet kennis op van de basisbeginselen huurrecht bedrijfsruimte
  • u weet waar valkuilen liggen en kunt met deze kennis in de praktijk uit de voeten

Uitnodiging

U bent van harte uitgenodigd voor deze themabijeenkomst. Dat geldt ook voor uw collega’s met interesse in dit onderwerp. Vanaf 14.30 uur bent u welkom op het kantoor van PlasBossinade aan de Paterswoldseweg 804 in Groningen. Na het inhoudelijke programma van 15.00 tot 17.00 uur sluiten wij de middag af met een borrel.

Aanmelding

U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met mevrouw Gerrie Breur van ons secretariaat, bereikbaar op (050) 521 43 64. Gezien het kleinschalige en interactieve karakter van de bijeenkomst is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (genodigden genieten voorrang).

Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar