Seminar 'Verdwijnen VAR en gevolgen nieuwe Wet DBA voor opdrachtgever en opdrachtnemer'

Per 1 mei 2016 treedt de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties in werking en vervalt de VAR. De bedoeling is dat met deze nieuwe wet de verantwoordelijkheid voor een juiste beoordeling van de arbeidsrelatie beter wordt verdeeld over opdrachtgever en –nemer en de fiscus makkelijker kan handhaven. Voor opdrachtgevers en opdrachtnemers is de vraag wat deze nieuwe wet voor hen betekent. Hoe luidt de nieuwe werkwijze? Word je er beter van of loop je juist meer risico’s? En hoe kun je deze risico’s beperken?

Paulien Waninge (fiscaal advocaat) en Damir Lacevic (advocaat arbeidsrecht) gaan, met praktijkvoorbeelden die relevant zijn voor zowel opdrachtgevers als -nemers, in op de volgende onderwerpen:

  • Wat betekent de Wet DBA voor opdrachtgevers en opdrachtnemers?
  • Kun je gebruik maken van door de Belastingdienst gepubliceerde modelovereenkomsten? En zo ja, hoe? Is aanpassing toegestaan?
  • Wat zijn voor- en nadelen van het gebruik van een goedgekeurde overeenkomst?
  • Wat zijn  fiscale en arbeidsrechtelijke risico’s indien niet of niet op de juiste wijze gebruik wordt gemaakt van een goedgekeurde overeenkomst?
  • Wat zijn voor- en nadelen van alternatieven als payrolling, detachering en DUBV?
  • Hoe ontstaat juridisch een arbeidsovereenkomst?

Uitnodiging

U bent van harte uitgenodigd voor dit seminar op 31 maart 2016. Vanaf 14.30 uur bent u welkom aan de Paterswoldseweg 804 in Groningen. Na het inhoudelijke programma van 15.00 tot 17.00 uur sluiten wij de middag af met een borrel.

Aanmelden

De aanmelding voor dit seminar is gesloten. Wel kunt u zich nog als reserve aanmelden. Dit is geen garantie voor een plek. Maar mochten er mensen zich tijdig afmelden dan informeren we u.
Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Gerrie Breur van ons secretariaat, bereikbaar op (050) 521 43 64.

Dit seminar wordt u mede aangeboden namens kennispartner Immens Interim Management & Finance.

Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar