Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
   
PlasBossinade
twitter linkedin
woensdag 05 april 2017
 
 
  LegalLinks Bouw, Vastgoed & Aanbesteden, april 2017
 
 
  Landje pik loont…? Niet meer!
 
  Ingebruikname als oplevering
 
  Aanbesteding: Irreële prijs of toch niet?
 
 

Beste relatie,

Hierbij ontvangt u LegalLinks Bouw, Vastgoed & Aanbesteden. Dit is een digitale bijdrage met updates over juridische ontwikkelingen. Deze LegalLinks is bedoeld voor ondernemers, opdrachtgevers, aannemers, adviseurs en ieder ander die te maken heeft met bouw, vastgoed en/of aanbesteden. Een keer per maand houden de mensen van PlasBossinade u op de hoogte van belangrijke actualiteiten. Mocht u onverhoopt deze mailing niet willen ontvangen dan kunt u dat hier aangeven.

Team Bouw, Vastgoed & Aanbesteden

 
 
 
Landje pik loont…? Niet meer!
 
Saskia Frijling
 

De Hoge Raad heeft de vastgoedpraktijk verrast met haar uitspraak van 24 februari 2017 . De uitspraak heeft belangrijke gevolgen voor zaken waarin verjaring en het verlies van eigendom van grond aan de orde is.

 
lees verder
 
 
Ingebruikname als oplevering
 
Peter Bluemink
 

Recent heeft de Raad van Arbitrage voor de Bouw nog maar eens besloten dat de ingebruikname van een werk niet zomaar als oplevering in de zin van de UAV dient te gelden. Daar waar veelal wordt aangenomen dat de ingebruikname van een ‘werk’ impliceert dat dit werk is opgeleverd, hoeft dit dus niet zo te zijn.

Het belang van een oplevering in de UAV wordt gevormd door de rechtsgevolgen die in paragraaf 10 UAV aan oplevering worden verbonden; zo gaat het risico van het werk in beginsel over op de opdrachtgever. Meer van belang (voor onderhavige zaak) is de boete die een aannemer verbeurt, indien hij te laat oplevert.

 
lees verder
 
 
Aanbesteding: Irreële prijs of toch niet?
 
Rima Jengibarjan
 

In de huidige jurisprudentie is te zien dat een beroep op irreële danwel een manipulatieve inschrijving zelden gehonoreerd wordt door de rechter. Toch blijven de afgewezen inschrijvers geregeld een beroep doen op deze grond. In een recente uitspraak, van voorzieningenrechter Rechtbank Amsterdam 8 maart 2017, lag deze vraag weer voor.

 
lees verder
 
 
 
  PlasBossinade advocaten en notarissen
Paterswoldseweg 804
9728 BM Groningen
Tel +31 (0)50 - 521 43 33
www.plasbossinade.nl
 
 
Indien u zich wilt inschrijven voor deze mailing, klik dan hier.
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan hier af.
Verzonden met iMailingtool | Doorsturen | Printen