Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
   
PlasBossinade
twitter linkedin
woensdag 24 januari 2018
 
 
  LegalLinks Bouw, Vastgoed & Aanbesteden, januari 2018
 
 
  Waarschuwen en dan tóch de pineut?
 
  Heeft de welstandscommissie het laatste woord?
 
  Gewijzigde Aanbestedingsdrempels per 1 januari 2018
 
 

Beste relatie,

Hierbij ontvangt u LegalLinks Bouw, Vastgoed & Aanbesteden. Dit is een digitale bijdrage met updates over juridische ontwikkelingen. Deze LegalLinks is bedoeld voor ondernemers, opdrachtgevers, aannemers, adviseurs en ieder ander die te maken heeft met bouw, vastgoed en/of aanbesteden. Een keer per maand houden de mensen van PlasBossinade u op de hoogte van belangrijke actualiteiten. Mocht u onverhoopt deze mailing niet willen ontvangen dan kunt u dat hier aangeven.

Team Bouw, Vastgoed & Aanbesteden

 
 
 
Waarschuwen en dan tóch de pineut?
 
Marijn Nuijens
 

Het gebeurt wel eens: je waarschuwt als onderaannemer. De hoofdaannemer besluit die waarschuwing in de wind te slaan. Kun je als onderaannemer dan toch aansprakelijk zijn voor hetgeen waartegen je waarschuwde? Je zou zeggen van niet, toch? Of ligt het anders?

 
lees verder
 
 
Heeft de welstandscommissie het laatste woord?
 
Robert van der Velde
 

Welstandsadviezen leveren nogal eens irritaties op. Soms worden om (voor leken) onbegrijpelijke redenen bouwplannen goedgekeurd of juist afgekeurd; en dat vaak in een nogal cryptisch stedenbouwkundig of architectuurlijk jargon. Toch is een positief Welstandsadvies in verreweg de meeste gevallen een noodzakelijke voorwaarde voor het verkrijgen van een omgevingsvergunning voor een bouwplan. Dat is alleen anders als u in een welstandsvrije gemeente (ongeveer zes in Nederland) woont of in een welstandsvrij gebied. Veel gemeenten hebben dergelijke welstandsvrije gebieden aangewezen, maar in het overgrote deel van Nederland moeten bouwers eerst langs de welstandscommissie, voordat ze een omgevingsvergunning kunnen krijgen.

 
lees verder
 
 
Gewijzigde Aanbestedingsdrempels per 1 januari 2018
 
Peter Bluemink
 

Zoals (wellicht) bekend geldt een aanbestedingsplicht voor aanbestedende diensten indien zij een opdracht willen aanbesteden met een geraamde waarde die evenveel of meer bedraagt dan de Europese drempelwaarden. Deze Europese drempelwaarden worden elke 2 jaar gewijzigd.

 
lees verder
 
 
 
  PlasBossinade advocaten en notarissen
Paterswoldseweg 804
9728 BM Groningen
Tel +31 (0)50 - 521 43 33
www.plasbossinade.nl
 
 
Indien u zich wilt inschrijven voor deze mailing, klik dan hier.
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan hier af.
Verzonden met iMailingtool | Doorsturen | Printen