Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
   
PlasBossinade
twitter linkedin
dinsdag 07 juni 2016
 
 
  LegalLinks Bouw & Aanbesteden, juni 2016
 
 
  Pas op met verjaring tijdens garantie!
 
  Geheimhouding in Maastricht
 
  De nieuwe Wet kwaliteitsborging voor het bouwen
 
 

Beste relatie,

Hierbij ontvangt u LegalLinks Bouw & Aanbesteden. Dit is een digitale bijdrage met updates over juridische ontwikkelingen. Deze LegalLinks is bedoeld voor ondernemers, opdrachtgevers, aannemers, adviseurs en ieder ander die te maken heeft met bouw en/of aanbesteden. Een keer per maand houden de mensen van PlasBossinade u op de hoogte van belangrijke actualiteiten. Mocht u onverhoopt deze mailing niet willen ontvangen dan kunt u dat hier aangeven.

Team Bouw & Aanbesteden

 
 
 
Pas op met verjaring tijdens garantie!
 
Marijn Nuijens
 

In de bouw wordt regelmatig gewerkt met garanties en daarbij behorende garantietermijnen. Zie bijvoorbeeld de Woningborg Waarborg- en garantieregeling.

Uiteraard geldt dat, zodra zich een (verborgen) gebrek voordoet binnen de garantietermijn, dat gebrek binnen bekwame tijd gemeld moet worden aan de aannemer.

 
lees verder
 
 
Geheimhouding in Maastricht
 
Peter Bluemink
 

Maastricht, een leuke stad voor een weekendje weg. Ook rondom kerst is het daar hartstikke gezellig, want dan is er namelijk altijd “Magisch Maastricht”. Op het Vrijthof, een groot plein midden in het centrum, is er dan een schaatsbaan, een reuzenrad, kerststalletjes, et cetera. Kortom, gezelligheid alom.

 
lees verder
 
 
De nieuwe Wet kwaliteitsborging voor het bouwen
 
Marijn Nuijens
 

Minister Blok heeft op 21 april 2016 het wetsvoorstel “Wet kwaliteitsborging voor het bouwen” naar de Tweede Kamer gestuurd. Als dat wetsvoorstel inderdaad wet wordt, betekent dat nogal wat voor het bouwproces. Daarom hier een korte toelichting op de inhoud van het wetsvoorstel.

Grosso modo ziet het wetsvoorstel enerzijds op het invoeren van een systeem voor private kwaliteitsborging en worden anderzijds enkele wijzigingen doorgevoerd in het burgerlijk wetboek.

 
lees verder
 
 
 
  PlasBossinade advocaten en notarissen
Paterswoldseweg 804
9728 BM Groningen
Tel +31 (0)50 - 521 43 33
www.plasbossinade.nl
 
 
Indien u zich wilt inschrijven voor deze mailing, klik dan hier.
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan hier af.
Verzonden met iMailingtool | Doorsturen | Printen