Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
   
PlasBossinade
twitter linkedin
dinsdag 07 maart 2017
 
 
  LegalLinks Bouw, Vastgoed & Aanbesteden, maart 2017
 
 
  UAV-GC 2005: verdeling verantwoordelijkheden
 
  Intrekken slapende bouw-omgevingsvergunning na 26 weken?
 
  Pas op met “coulancehalve” herstel!
 
 

Beste relatie,

Hierbij ontvangt u LegalLinks Bouw, Vastgoed & Aanbesteden. Dit is een digitale bijdrage met updates over juridische ontwikkelingen. Deze LegalLinks is bedoeld voor ondernemers, opdrachtgevers, aannemers, adviseurs en ieder ander die te maken heeft met bouw, vastgoed en/of aanbesteden. Een keer per maand houden de mensen van PlasBossinade u op de hoogte van belangrijke actualiteiten. Mocht u onverhoopt deze mailing niet willen ontvangen dan kunt u dat hier aangeven.

Team Bouw, Vastgoed & Aanbesteden

 
 
 
UAV-GC 2005: verdeling verantwoordelijkheden
 
Marijn Nuijens
 

De UAV-gc 2005 worden inmiddels al vele jaren gehanteerd in de bouw, maar het aantal uitspraken daarover is beperkt.

Onlangs deden arbiters een uitspraak over de UAV-gc 2005. In die uitspraak zetten arbiters nog eens uiteen hoe het zit met de verdeling van verantwoordelijkheden onder de UAV-gc 2005. Reden waarom ik deze uitspraak hier bespreek.

 
lees verder
 
 
Intrekken slapende bouw-omgevingsvergunning na 26 weken?
 
Robert van der Velde
 

Soms zit het tegen, ook in de bouw. Door financiële of andere omstandigheden kan het gebeuren dat na het verlenen van een bouw-omgevingsvergunning niet onmiddellijk wordt gestart met bouwen. Of er wordt wel begonnen, maar de bouw moet daarna worden stilgelegd. Als dat een paar weken duurt is er juridisch geen probleem, maar als een bouw-omgevingsvergunning gedurende 26 weken niet wordt gebruikt (en de bouw dus 26 weken stilligt) komt u in de gevarenzone. B&W kunnen dan de bouw-omgevingsvergunning intrekken (artikel 2.33 lid 2 sub a Wabo). B&W kunnen dat doen omdat het bouwplan waarvoor zo’n slapende of verouderde bouw-omgevingsvergunning is verleend, niet meer past in het actuele planologische beleid van de gemeente.

 
lees verder
 
 
Pas op met “coulancehalve” herstel!
 
Marijn Nuijens
 

Het gebeurt nogal eens dat een aannemer herstel aanbiedt, maar uitsluitend “coulancehalve”. De aannemer wil daarmee zeggen dat hij eigenlijk niet vindt dat er écht een (relevant) gebrek is, of dat hij zich niet aansprakelijk acht voor dat gebrek.

Het aanbieden van coulancehalve herstel kan risicovol zijn, zo volgt uit een recente uitspraak van de Raad van Arbitrage. Wat was er aan de hand?

 
lees verder
 
 
 
  PlasBossinade advocaten en notarissen
Paterswoldseweg 804
9728 BM Groningen
Tel +31 (0)50 - 521 43 33
www.plasbossinade.nl
 
 
Indien u zich wilt inschrijven voor deze mailing, klik dan hier.
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan hier af.
Verzonden met iMailingtool | Doorsturen | Printen