Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
   
PlasBossinade
twitter linkedin
woensdag 11 mei 2016
 
 
  LegalLinks Bouw & Aanbesteden, mei 2016
 
 
  Niet verrekenbare hoeveelheden
 
  Private partijen gebonden aan de aanbestedingsbeginselen?
 
  Terechte ontbinding?
 
 

Beste relatie,

Hierbij ontvangt u LegalLinks Bouw & Aanbesteden. Dit is een digitale bijdrage met updates over juridische ontwikkelingen. Deze LegalLinks is bedoeld voor ondernemers, opdrachtgevers, aannemers, adviseurs en ieder ander die te maken heeft met bouw en/of aanbesteden. Een keer per maand houden de mensen van PlasBossinade u op de hoogte van belangrijke actualiteiten. Mocht u onverhoopt deze mailing niet willen ontvangen dan kunt u dat hier aangeven.

Team Bouw & Aanbesteden

 
 
 
Niet verrekenbare hoeveelheden
 
Marijn Nuijens
 

Iedereen die in de bouw werkt, kent het begrip “hoeveelheden”. De UAV kennen verrekenbare hoeveelheden (paragraaf 38 lid 1), geschatte hoeveelheden (paragraaf 38 lid 2 UAV) en andere hoeveelheden (paragraaf 38 lid 3 UAV).

Anders dan de naam doet vermoeden, betekent dit laatste dat een afwijking van een niet verrekenbare hoeveelheid bij RAW bestekken tóch wordt verrekend voor zover sprake is van een afwijking van 10% of meer.

 
lees verder
 
 
Private partijen gebonden aan de aanbestedingsbeginselen?
 
Rima Jengibarjan
 

Het komt voor dat private partijen een opdracht ‘aanbesteden’ terwijl zij daartoe niet verplicht zijn. Een interessante vraag  is dan of de algemene beginselen van het aanbestedingsrecht van toepassing zijn. Meestal staat een private aanbesteder niet stil bij de eventuele consequenties van het inkleden van een opdracht als ‘aanbesteding’.

 
lees verder
 
 
Terechte ontbinding?
 
Marijn Nuijens
 

Wil je als opdrachtgever tussentijds een einde maken aan de aannemingsovereenkomst, dan heb je in beginsel drie mogelijkheden:

  • Je kunt de overeenkomst met wederzijds goedvinden beëindigen. Daar moet de aannemer dan natuurlijk wel aan mee willen werken.
  • Je kunt de overeenkomst opzeggen/beëindigen in onvoltooide staat. De UAV (-GC) en de Wet bepalen hoe in dat geval afgerekend moet worden met de aannemer. Dit kan een dure grap worden.
  • Je kunt de overeenkomst ontbinden. Deze mogelijkheid bespreek ik nader.
 
lees verder
 
 
 
  PlasBossinade advocaten en notarissen
Paterswoldseweg 804
9728 BM Groningen
Tel +31 (0)50 - 521 43 33
www.plasbossinade.nl
 
 
Indien u zich wilt inschrijven voor deze mailing, klik dan hier.
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan hier af.
Verzonden met iMailingtool | Doorsturen | Printen