Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
   
PlasBossinade
twitter linkedin
dinsdag 17 oktober 2017
 
 
  LegalLinks Bouw, Vastgoed & Aanbesteden, oktober 2017
 
 
  Gluren bij de buren: mag dat?
 
  Ladder voor duurzame verstedelijking
 
  UAV-GC 2005: keuzevrijheid aannemer?
 
 

Beste relatie,

Hierbij ontvangt u LegalLinks Bouw, Vastgoed & Aanbesteden. Dit is een digitale bijdrage met updates over juridische ontwikkelingen. Deze LegalLinks is bedoeld voor ondernemers, opdrachtgevers, aannemers, adviseurs en ieder ander die te maken heeft met bouw, vastgoed en/of aanbesteden. Een keer per maand houden de mensen van PlasBossinade u op de hoogte van belangrijke actualiteiten. Mocht u onverhoopt deze mailing niet willen ontvangen dan kunt u dat hier aangeven.

Team Bouw, Vastgoed & Aanbesteden

 
 
 
Gluren bij de buren: mag dat?
 
Saskia Frijling
 

Het Burgerlijk Wetboek regelt de verhouding tussen burgers onderling. Daar is ook een speciaal hoofdstuk gewijd aan het recht tussen buren (titel 5.4 BW).

Een belangrijke regel daarin (5:50 BW) zegt dat het niet is toegestaan om ramen, deuren, balkons of andere openingen in een gebouw te hebben binnen twee meter van de erfgrens voor zover deze uitzicht bieden op het buurperceel.

 
lees verder
 
 
Ladder voor duurzame verstedelijking
 
Robert van der Velde
 

De crisis lijkt voorbij en er wordt weer volop gebouwd. Van de crisis hebben we geleerd dat we niet voor leegstand moeten bouwen. Bovendien vinden we efficiënt ruimtegebruik tegenwoordig belangrijk, bijvoorbeeld niet uitbreiden als inbreiden ook kan. Om dat juridisch te borgen schrijft het Besluit ruimtelijke ordening (in artikel 3.1.6 lid 2) de “ladder voor duurzame verstedelijking” (hierna de Ladder) voor.

 
lees verder
 
 
UAV-GC 2005: keuzevrijheid aannemer?
 
Marijn Nuijens
 

Het laat zich aanzien dat het gebruik van de UAV GC in de bouw toeneemt. In elk geval verschijnen er de laatste tijd best wat uitspraken over.

Nog even kort de systematiek van die UAV GC: de opdrachtgever stelt een vraagspecificatie op. In de vraagspecificatie geeft de opdrachtgever aan aan welke eisen het werk moet voldoen. Die vraagspecificatie kan een a4’tje zijn met tekst, maar kan ook – bijvoorbeeld – al een tot DO (definitief ontwerp) niveau uitgewerkt ontwerp zijn.

 
lees verder
 
 
 
  PlasBossinade advocaten en notarissen
Paterswoldseweg 804
9728 BM Groningen
Tel +31 (0)50 - 521 43 33
www.plasbossinade.nl
 
 
Indien u zich wilt inschrijven voor deze mailing, klik dan hier.
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan hier af.
Verzonden met iMailingtool | Doorsturen | Printen