Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
   
PlasBossinade
twitter linkedin
dinsdag 06 maart 2018
 
 
  LegalLinks Bouw, Vastgoed & Aanbesteden, maart 2018
 
 
  Procederen over windparken. Wie is belanghebbende?
 
  UAV-GC. Over verdeling van verantwoordelijkheden. En ze worden aangepast.
 
  De zin (of onzin?) van hoger beroep in aanbestedingszaken
 
 

Beste relatie,

Hierbij ontvangt u LegalLinks Bouw, Vastgoed & Aanbesteden. Dit is een digitale bijdrage met updates over juridische ontwikkelingen. Deze LegalLinks is bedoeld voor ondernemers, opdrachtgevers, aannemers, adviseurs en ieder ander die te maken heeft met bouw, vastgoed en/of aanbesteden. Een keer per maand houden de mensen van PlasBossinade u op de hoogte van belangrijke actualiteiten. Mocht u onverhoopt deze mailing niet willen ontvangen dan kunt u dat hier aangeven.

Team Bouw, Vastgoed & Aanbesteden

 
 
 
Procederen over windparken. Wie is belanghebbende?
 
Robert van der Velde
 

De bouw van windparken levert bij omwonenden nogal eens emotie en verzet op. Vergunningen voor windparken leiden vaak tot procedures bij de bestuursrechter. Maar niet iedereen die zich betrokken voelt bij de openheid van een bepaald gebied en niet iedereen die ergens in de verte een windturbine kan zien, kan naar de bestuursrechter. Daarvoor moet iemand belanghebbende zijn in de zin van de Algemene wet bestuursrecht; alleen belanghebbenden kunnen bestuursrechtelijk procederen.

 
lees verder
 
 
UAV-GC. Over verdeling van verantwoordelijkheden. En ze worden aangepast.
 
Marijn Nuijens
 

De Uniforme Administratieve Voorwaarden voor geïntegreerde contracten (UAV-GC) worden bij projecten in de bouwsector steeds vaker toegepast. Bij deze UAV-GC is de verdeling van verantwoordelijkheden vaak een twistpunt. De Raad van Arbitrage heeft begin dit jaar een uitspraak gedaan om dit te verhelderen.

 
lees verder
 
 
De zin (of onzin?) van hoger beroep in aanbestedingszaken
 
Peter Bluemink
 

In een eerder blog stond ik stil bij de (on)mogelijkheid om in hoger beroep in te grijpen in een  – na aanbesteding – gesloten overeenkomst. Een inschrijvende partij heeft na een verloren kort geding, in beginsel geen mogelijkheid meer om de opdracht alsnog te verkrijgen. De overeenkomst is gesloten.

Hoger beroep tegen een afgewezen vordering in kort geding lijkt dus weinig zinvol. Recent heeft het Gerechtshof Den Haag echter een arrest gewezen waaruit blijkt dat in hoger beroep gaan toch zinvol kan zijn.

 
lees verder
 
 
 
  PlasBossinade advocaten en notarissen
Paterswoldseweg 804
9728 BM Groningen
Tel +31 (0)50 - 521 43 33
www.plasbossinade.nl
 
 
Indien u zich wilt inschrijven voor deze mailing, klik dan hier.
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan hier af.
Verzonden met iMailingtool | Doorsturen | Printen