Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
   
PlasBossinade
twitter linkedin
woensdag 25 november 2015
 
 
  LegalLinks Bouw & Aanbesteden, november 2015
 
 
  Waarschuwingsplicht bij vertragingsschade
 
  Motivering gunningsbeslissing
 
  Het afrekenen van een Wijziging bij de UAV-GC
 
  Marijn Nuijens opvolger van Erik Dams voor bouwrecht
 
 

Beste relatie,

Hierbij ontvangt u LegalLinks Bouw & Aanbesteden. Dit is een digitale bijdrage met updates over juridische ontwikkelingen. Deze LegalLinks is bedoeld voor ondernemers, opdrachtgevers, aannemers, adviseurs en ieder ander die te maken heeft met bouw en/of aanbesteden. Een keer per maand houden de mensen van PlasBossinade u op de hoogte van belangrijke actualiteiten. Mocht u onverhoopt deze mailing niet willen ontvangen dan kunt u dat hier aangeven.

Team Bouw & Aanbesteden

 
 
 
Waarschuwingsplicht bij vertragingsschade
 
Marijn Nuijens
 

Na een openbare aanbesteding heeft de gemeente de complete renovatie van een aantal straten gegund aan aannemer X. Op de overeenkomst zijn de UAV 1989 van toepassing.

Aannemer X ging aan het werk. Tijdens het werk ontving de aannemer orders en aanwijzingen. Zo kreeg zij onder andere de opdracht een werkvolgorde aan te houden die van het bestek afweek, op een bepaalde dag geen werkzaamheden te plannen bij een dierenkliniek, etc.

Nu hoor ik u zeggen: als hierdoor vertraging ontstaat, dan moet de aannemer dat toch vergoed krijgen. Dat is mogelijk ook zo, maar dan moet je die aanspraak als aannemer wel tijdig melden!

 
lees verder
 
 
Motivering gunningsbeslissing
 
Peter Hoekstra
 

Kent u dat? U heeft meegedaan aan een aanbesteding en net niet gewonnen. Dat u niet alle aanbestedingen wint is op zich logisch, er zijn immers meer kapers op de kust. Maar als de aanbestedende dienst niet goed uitlegt waarom die ander wel heeft gewonnen heeft en u juist niet, dan blijft dat toch knagen.

 
lees verder
 
 
Het afrekenen van een Wijziging bij de UAV-GC
 
Marijn Nuijens
 

In de praktijk wordt steeds vaker gebruik gemaakt van de UAV-GC. De UAV-GC verschillen wezenlijk van de UAV. Zo kent de UAV-GC de term “meerwerk” niet. Dat is slechts één van de vele verschillen.

 
lees verder
 
 
Marijn Nuijens opvolger van Erik Dams voor bouwrecht
 
 

Het team bouw & aanbesteden van PlasBossinade gaat verjongen. Op 1 januari stopt Erik Dams na 27 jaar met zijn werk als advocaat bouwrecht en daarmee neemt hij ook afscheid van PlasBossinade. Marijn Nuijens neemt zijn positie over.

 
lees verder
 
 
 
  PlasBossinade advocaten en notarissen
Tel +31 (0)50 - 521 43 33
info@plasbossinade.nl
www.plasbossinade.nl
 
 
Indien u zich wilt inschrijven voor deze mailing, klik dan hier.
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan hier af.
Verzonden met iMailingtool | Doorsturen | Printen