Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
   
PlasBossinade
twitter linkedin
maandag 21 maart 2016
 
 
  LegalLinks Bouw & Aanbesteden, maart 2016
 
 
  De bouw van een woning en de 5%-regeling
 
  Een goed begin is het halve werk!
 
  Handelsrente
 
  Rechtstreeks chatten met advocaten en notarissen van PlasBossinade
 
 

Beste relatie,

Hierbij ontvangt u LegalLinks Bouw & Aanbesteden. Dit is een digitale bijdrage met updates over juridische ontwikkelingen. Deze LegalLinks is bedoeld voor ondernemers, opdrachtgevers, aannemers, adviseurs en ieder ander die te maken heeft met bouw en/of aanbesteden. Een keer per maand houden de mensen van PlasBossinade u op de hoogte van belangrijke actualiteiten. Mocht u onverhoopt deze mailing niet willen ontvangen dan kunt u dat hier aangeven.

Team Bouw & Aanbesteden

 
 
 
De bouw van een woning en de 5%-regeling
 
Marijn Nuijens
 

Aannemers in de particuliere woningbouw kennen hem maar al te goed: de 5%-regeling. Op grond van artikel 7:768 van het Burgerlijk Wetboek is een particuliere opdrachtgever (de “bouwconsument”) gerechtigd om bij oplevering 5% van de aanneemsom in depot bij een notaris te storten. Dat is dwingend recht. Je kunt daar niet van afwijken.

 
lees verder
 
 
Een goed begin is het halve werk!
 
Peter Hoekstra
 

Aanbestedende dienst of inschrijver? Het maakt niet zoveel uit. Indien u een aanbestedingsprocedure houdt of daarop inschrijft, moet u goed voorbereid zijn. Dat spreekt voor u wellicht voor zich, maar juist in de voorbereiding lijkt vaak veel fout te gaan.

 
lees verder
 
 
Handelsrente
 
Marijn Nuijens
 

Het is erg vervelend als je een factuur stuurt die vervolgens niet wordt betaald. In het ergste geval zul je een juridische procedure moeten starten om betaling af te dwingen. Dat is vervelend. Gelukkig is het niet alleen maar kommer en kwel. Als sprake is van een handelsovereenkomst (een overeenkomst tussen professionele partijen, bijvoorbeeld een professionele opdrachtgever en een aannemer) dan begint namelijk na afloop van de betalingstermijn de wettelijke handelsrente te lopen. Die bedraagt maar liefst 8,05%.

 
lees verder
 
 
Rechtstreeks chatten met advocaten en notarissen van PlasBossinade
 
 
Rechtstreeks chatten met advocaten en notarissen van PlasBossinade
 
PlasBossinade nog toegankelijker met de PB sneldesk

Vanaf nu kunnen ondernemers, overheden en instellingen terecht bij de PB sneldesk van PlasBossinade. Bij zakelijke juridische dienstverlening op hoog niveau hoort als vanzelfsprekend dat je makkelijk en zeer snel toegankelijk bent. Dat biedt PlasBossinade als eerste kantoor in Noord-Nederland met de PB sneldesk. Naast dat men direct vrijblijvend via chat kan sparren met een advocaat of notaris is het ook mogelijk om telefonisch rechtstreeks in gesprek te gaan zonder dat de teller meteen begint te lopen.

 
lees verder
 
 
 
  PlasBossinade advocaten en notarissen
Tel +31 (0)50 - 521 43 33
info@plasbossinade.nl
www.plasbossinade.nl
 
 
Indien u zich wilt inschrijven voor deze mailing, klik dan hier.
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan hier af.
Verzonden met iMailingtool | Doorsturen | Printen