Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
   
PlasBossinade
twitter linkedin
woensdag 28 oktober 2015
 
 
  LegalLinks Bouw & Aanbesteden, oktober 2015
 
 
  Korting: Per kalenderdag of per werkdag?
 
  Over wezenlijke wijzigingen en wonderlijke wendingen
 
  Onderaanneming of nevenaanneming?
 
 

Beste relatie,

Hierbij ontvangt u LegalLinks Bouw & Aanbesteden. Dit is een digitale bijdrage met updates over juridische ontwikkelingen. Deze LegalLinks is bedoeld voor ondernemers, opdrachtgevers, aannemers, adviseurs en ieder ander die te maken heeft met bouw en/of aanbesteden. Een keer per maand houden de mensen van PlasBossinade u op de hoogte van belangrijke actualiteiten. Mocht u onverhoopt deze mailing niet willen ontvangen dan kunt u dat hier aangeven.

Team Bouw & Aanbesteden

 
 
 
Korting: Per kalenderdag of per werkdag?
 
Marijn Nuijens
 

Het is een vraag die nog al eens speelt. Moet de korting wegens te late oplevering per werkdag of per kalenderdag worden berekend? Daarover ging het ook in de hier te bespreken uitspraak.

 
lees verder
 
 
Over wezenlijke wijzigingen en wonderlijke wendingen
 
Peter Hoekstra
 

Enige flexibiliteit wordt in aanbestedingsland gelukkig  toegestaan. Maar zodra grote veranderingen optreden in een aanbestedingsprocedure, is het de vraag of een lopende procedure wel voortgezet mag worden. Als een wijziging wezenlijk is, moet namelijk heraanbesteed te worden. De gedachte daarachter is niet heel ingewikkeld. Een marktpartij kan op basis van de publicatie van de aanbesteding of na het bestek opgevraagd en gelezen te hebben best afgehaakt zijn ten aanzien van juist het punt dat lopende de procedure gewijzigd wordt. Had de marktpartij geweten dat er een wijziging zou optreden, of beter gezegd, indien het bestek er oorspronkelijk al zo had uitgezien (zoals dat het geval is na de wijziging), dan had zij wellicht wel willen inschrijven.

 
lees verder
 
 
Onderaanneming of nevenaanneming?
 
Marijn Nuijens
 

Als aannemer ben je tegenover de opdrachtgever aansprakelijk voor fouten van je onderaannemer. Je bent niet aansprakelijk voor fouten van een nevenaannemer. Het is dus altijd belangrijk om vast te stellen of iemand een onderaannemer of een nevenaannemer is.

 
lees verder
 
 
 
  PlasBossinade advocaten en notarissen
Tel +31 (0)50 - 521 43 33
info@plasbossinade.nl
www.plasbossinade.nl
 
 
Indien u zich wilt inschrijven voor deze mailing, klik dan hier.
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan hier af.
Verzonden met iMailingtool | Doorsturen | Printen