Spring naar inhoud
Contact

Leon Mathey

Functie
advocaat

Leon Mathey werkt sinds mei 2017 als advocaat overheidspraktijk bij PlasBossinade en is gespecialiseerd in het omgevingsrecht. Daarnaast is hij betrokken bij vastgoedgerelateerde zaken, vooral wanneer deze zowel privaatrechtelijke als bestuursrechtelijke aspecten kennen. Hierbij biedt zijn kennis van zowel het civiele recht als het bestuursrecht meerwaarde voor klanten en collega’s.

Beter voorkomen dan genezen

Advocaten verschijnen vaak pas ten tonele wanneer er al een geschil  is ontstaan tussen twee of meer partijen. Ondanks dat Leon Mathey een juridische procedure niet schuwt, is zijn insteek het vroegtijdig adviseren van klanten om een gerechtelijke procedure te vermijden of – als het niet meer te vermijden is – er voor te zorgen dat de klant met een 1-0 voorsprong begint aan het juridische gevecht.

Alle kanten van de tafel

Als jurist heeft Leon Mathey ervaring opgedaan bij de rechtbank, onder meer in het bestuursrecht en het insolventierecht. Daarna heeft hij gewerkt in een (civiele en bestuursrechtelijke) vastgoedpraktijk bij een advocatenkantoor in Friesland. Naast verschillende overheden staat Leon Mathey graag ondernemers bij met advies in omgevingsrechtelijke vraagstukken.

Opleiding

  • Master Nederlands Recht, Staats- en bestuursrecht en Strafrecht, Rijksuniversiteit Groningen (2012)

Netwerken

  • Lid van VNO-NCW Noord
  • Lid van JNO (onderdeel VNO-NCW Noord)

Nevenfuncties

  • Bestuurslid van Stichting Bestuursrecht Noord-Nederland