Martin Schiphorst

advocaat

Binnen de sectie ondernemingsrecht houdt Martin Schiphorst zich bezig met uiteenlopende zaken, zowel in een adviserende rol als voor u optredend als procesadvocaat.

Ondernemingsrecht

Martin Schiphorst is in 2005 in dienst getreden als advocaat bij PlasBossinade. Daarvoor is hij werkzaam geweest bij een advocatenkantoor op Curaçao. Hij is gespecialiseerd in vennootschapsrecht en personenvennootschappen, maar zijn werkzaamheden binnen PlasBossinade zijn uiteenlopend; van het adviseren en onderhandelen over bedrijfsovernames en herstructureringen, het opstellen en beoordelen van contracten en algemene voorwaarden tot het optreden in geschillen. Zowel nationaal als internationaal.

Corporate Litigation

Met regelmaat staat Martin Schiphorst partijen bij in procedures bij de rechtbank, het hof, de ondernemingskamer of in arbitrage. Of het nu gaat om een geschil over de ontvlechting van een onderneming, contractbreuk of aandeelhoudersgeschillen, procederend is hij volledig in zijn element. Echter altijd pragmatisch. Als er mogelijkheden zijn om een langdurige procedure te vermijden dan zal hij die mogelijkheden ten volle benutten.

Vastgoed

Tevens vormt Martin Schiphorst samen met enkele andere advocaten en notariële medewerkers de branchegroep Vastgoed. Hij is veelvuldig betrokken bij de herstructurering en herfinanciering van beleggingsfondsen, zowel vastgoedfondsen als scheepsfondsen.

Privacy

Naast het ondernemingsrecht is Martin Schiphorst ook gespecialiseerd in privacyrecht en bescherming van persoonsgegevens. Hij adviseert veelvuldig over vraagstukken op het gebied van compliance op privacygebied.

Opleiding

  • Grotius specialisatieopleiding Vennootschaps- en Ondernemingsrecht (2016; cum laude)
  • Notarieel recht, Rijksuniversiteit Groningen (2003)
  • Nederlands recht, hoofdrichting privaatrecht, Rijksuniversiteit Groningen (2003)
  • University of Wisconsin, Madison Law School (behaalde vakken: Introduction to American Law, Contracts I, Trial Advocacy) (2001)

Nevenfuncties

Bestuurslid van de Stichting Noord-Nederland&, organisator van de Nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland.

Netwerken

  • Lid van de Vereniging voor Corporate Litigation
  • Lid van de Nederlandse Juristenvereniging (NJV)
  • Lid van de Vereniging Privacy Recht
  • Lid van NAI Jong Oranje

Contactgegevens

Mijn blogs

Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar