Rens Nijdam

advocaat

Helikopterview

Rens Nijdam is een praktische en oplossingsgerichte advocaat die de hoogste eisen stelt aan de kwaliteit van zijn werk. Kernbegrippen in zijn werkwijze zijn begrijpelijke taal, bereikbaarheid en duidelijkheid over kansen en kosten. Rens Nijdam luistert, denkt mee en adviseert dan. Hij zorgt dat de beste strategie vooraf bekend is en niet pas als het te laat is.

Naast advocaat, was Rens Nijdam in het verleden onder andere Hoofd Juridische Zaken van een beursgenoteerde multinational. Dankzij deze ervaring in het bedrijfsleven weet hij wat een cliënt van een advocaat mag verwachten.

Bedrijfsovernames

Rens Nijdam is gespecialiseerd in het begeleiden van ondernemingsrechtelijke transacties, zowel in nationale als internationale context en van klein tot groot. Rens neemt zijn cliënten bij de hand gedurende het (ver)koopproces. Zo’n proces is voor de cliënt veelal onbekend terrein en komt naast het gebruikelijke werk. Rens zorgt ervoor dat alles zo voorspoedig mogelijk verloopt. De juridische risico’s worden gesignaleerd en beperkt, terwijl het uiteindelijke doel – ‘succesvolle closing’ – niet uit het oog wordt verloren.

Contractenman

Daarnaast is Rens een contractenman. Hij haalt grote voldoening uit het opstellen van en sleutelen aan overeenkomsten. Contracten maken is maatwerk en vergt creativiteit en taalbeheersing. De kleinste details kunnen immers leiden tot uitlegverschillen en geschillen.

Blockchain

Rens is één van de gezichten van het PlasBossinade-blockchainteam. Rens staat grote en middelgrote bedrijven en instellingen bij met juridische vragen over blockchain, maar ook startups kunnen bij hem terecht. Rens verstaat de technische taal die in ICT-land wordt gesproken en zet dit om naar concreet en praktisch juridisch advies.

Hij is met het blockchainteam partner van de Blockchaingers Hackathon 2018. Dit is het grootste blockchain-evenement ter wereld dat plaatsvindt in Groningen. Rens is ‘Legal Jedi’ voor teams die blockchain-toepassingen ontwikkelen op het gebied van “Health”.

Zorg en welzijn

Rens is daarnaast één van de gezichten van de sectie Zorg en Gezondheid. Hij staat veel zorginstellingen en zorgaanbieders bij op het gebied van gezondheidsrecht, bijvoorbeeld in geschillen met zorgverzekeraars over productieafspraken en overproductie. Verder adviseert Rens instellingen, Medisch Specialistische Bedrijven (MSB’s) en maatschappen over governance kwesties, contracten en bij geschillen.

Rens is met PlasBossinade partner van de Health Hub Roden waarin hij de deelnemende organisaties, studenten en andere stakeholders helpt met zijn juridische kennis en ondersteuning.

Opleiding

  • Nederlands recht, Rijksuniversiteit Groningen (2004)
  • Postdoctorale leergang Arbeidsrecht, Rijksuniversiteit Groningen (2010)

Contactgegevens

Mijn blogs

Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar