Spring naar inhoud
Contact

Gezondheidsrecht

Bent u op zoek naar een advocaten- en notarissenkantoor dat zich richt op gezondheidsrecht? Dan bent u bij PlasBossinade op de juiste plek. Bekijk wat we voor u kunnen betekenen. Mensen leven langer en hierdoor veranderen onze wensen en behoeften als het gaat om zorg. Zorg wordt complexer, duurder en problemen in de zorg worden zichtbaar door media. De wet- en regelgeving verandert mee. Welke regels zijn op u of uw organisatie van toepassing? PlasBossinade heeft de juridische kennis en ervaring in huis om patiënten, zorgaanbieders en de verschillende beroepsgroepen (zorgverleners) te adviseren in juridische procedures.

Bekende speler in de gezondheidszorg

PlasBossinade heeft van oudsher sterke banden met de Noord-Nederlandse zorgsector. Het is met trots dat wij vele grote, middelgrote en kleinere zorginstellingen tot onze vaste clientèle mogen rekenen. Van ziekenhuis tot thuiszorginstelling, van tandartspraktijk tot ggz-instelling.

Kennis van zorgrecht en -regelgeving

De specialisten van PlasBossinade kennen de juridische ins en outs binnen de medische sector. Zij houden zich voortdurend op de hoogte van de ontwikkelingen in de wet- en regelgeving in de gezondheidszorg. Dat is ook nodig, want het gezondheidsrecht is voortdurend in beweging.

Binnen gezondheidszorg spelen veel rechtsgebieden

Het gezondheidsrecht is een omvangrijk rechtsgebied en ziet onder andere toe op de rechten en plichten van zorgontvangers (patiënten, cliënten en vertegenwoordigers) en zorgverleners.

De zorgsector wordt echter beheerst door veel verschillende rechtsgebieden. Binnen de zorg spelen bijvoorbeeld ondernemingsrecht (artsenmaatschappen, samenwerkingsverbanden, fusies en overnames en governance, et cetera), vastgoedrecht, aansprakelijkheidsrecht en tuchtrecht, verzekeringsrecht, arbeidsrecht en bestuursrecht een grote rol van betekenis. Bij PlasBossinade vindt u experts op al deze rechtsgebieden.

Over de volgende onderwerpen adviseren onze specialisten gezondheidsrecht geregeld:

  • Geneesmiddelenwetgeving
  • Wet op geneeskundige behandelingsovereenkomst
  • Medische aansprakelijkheid
  • BIG-registratie

Zoekt u een advocaat die gespecialiseerd is in zorgrecht of een van de andere rechtsgebieden die relevant is in de zorgsector? De advocaten en notarissen van PlasBossinade hebben de juiste juridische kennis en ervaring in de medische wereld. Zij staan klaar om u van dienst te zijn. Neem contact met ons op en ervaar wat wij specifiek voor u kunnen betekenen.

Ondersteuning nodig op dit vakgebied?

neem contact op met onze specialisten