Milieurecht

Milieurecht

Bent u op zoek naar een advocatenkantoor dat zich richt op milieurecht? Dan bent u bij PlasBossinade op de juiste plek. Bekijk wat we voor u kunnen betekenen.

Lees meer »

Een goed milieu en veilig klimaat willen we allemaal. Daar zijn veel regels voor nodig want we leven in één van de dichtstbevolkte gebieden ter wereld. Het milieurecht is daardoor sterk in ontwikkeling en dijt uit. Er komen steeds meer regels – vaak ook uit Europa – over bijvoorbeeld:

  • de bescherming van natuurgebieden en zeldzame dier- en plantensoorten - natuurbescherming;
  • afval en hergebruik;
  • duurzame energie –windturbines, zonneparken en biovergisters.

Advies over vergunningen

De advocaten milieurecht van PlasBossinade hebben daar dagelijks mee te maken. Zij adviseren overheden en bedrijven over vergunningen. Uiteraard houden ze daarbij rekening met toekomstige ontwikkelingen, waarvan de nieuwe omgevingswet een van de belangrijkste is.

Affiniteit met politiek-bestuurlijke omgeving

De milieurechtadvocaten van PlasBossinade zijn goed thuis in het woud van regels en procedures. Ze weten dat u niet zit te wachten op lange procedures, maar wilt weten waar u aan toe bent. Daar is hun advisering op gericht. Omdat zij geregeld optreden voor overheden, weten zij goed hoe de overheid werkt en hebben zij affiniteit met een politiek-bestuurlijke omgeving.

Milieurecht en strafrecht

Als milieuregels worden overtreden, komt soms ook het strafrecht in beeld en kunnen forse boetes worden opgelegd. De milieurechtadvocaten van PlasBossinade werken dan samen met hun strafrechtelijke kantoorgenoten.

PlasBossinade kan u adviseren over alle aspecten van het milieurecht. Indien u een vraag heeft, neem dan gerust contact op met onze gespecialiseerde advocaten.

 

Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar