Onderwijsrecht

Onderwijsrecht, een vak apart

Een kind dat van school wordt gestuurd of een leerling die een ander advies krijgt dan ouders verwachtten. Vroeger aanvaardden ouders het gezag van de leraar, nu stappen ze naar de rechter. Typisch onderwijsrecht. Maar daartoe rekent PlasBossinade ook problemen rond arbeidsrelaties in het onderwijs, bekostigingsdiscussies en samenwerkingscontracten tussen onderwijsinstellingen. En zelfs het aanbestedingsrecht kent aparte regels voor onderwijsinstellingen.

Lees meer »

Kennis van recht en ontwikkelingen

De advocaten van PlasBossinade hebben zich ontwikkeld tot specialisten in het onderwijsrecht. Al jarenlang treedt PlasBossinade op op voor diverse cliënten in het primair en voortgezet onderwijs, MBO, HBO, universitaire opleidingen en speciaal onderwijs. PlasBossinade heeft niet alleen ruime kennis van het recht waarmee onderwijsinstellingen te maken hebben (of het nu gaat om aanbestedingen, ondernemingsrecht, bestuursrecht, aansprakelijkheid) maar daarnaast – en dat vinden wij tenminste zo belangrijk – affiniteit met het onderwijs en kennis van de laatste ontwikkelingen in de branche.

Advocaat onderwijsrecht

Bent u op zoek naar een advocaat die gespecialiseerd is in onderwijsrecht? PlasBossinade heeft advocaten die veel kennis en ervaring hebben in onderwijsrecht: zij staan klaar om u van dienst te zijn. Neem contact met ons op om te zien wat wij specifiek voor u kunnen betekenen.

Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar