Goederenrecht

Goederenrecht gaat over het eigendom en de zeggenschap over goederen. Goederenrecht ziet zowel op zaken (materiële objecten: roerend of onroerend) als op vermogensrechten. De meeste voorkomende goederenrechtelijke vraagstukken zien op onroerende zaken. PlasBossinade ziet het goederenrecht dan ook als een onderdeel van de sectie vastgoed.

Belangrijk kenmerk van het goederenrecht is de gradatie van zeggenschap over een goed. Eigendom verschaft de meest verstrekkende bevoegdheden. Beperkte zeggenschap over een goed geeft bijvoorbeeld het recht van vruchtgebruik, erfdienstbaarheid, opstal, erfpacht, pand- en hypotheekrechten en het appartementsrecht. Ook voor deze specifieke rechtsgebieden kunt u terecht bij de sectie vastgoed van PlasBossinade.

Advocaat goederenrecht

Bent u op zoek naar een advocaat of notaris die gespecialiseerd is in goederenrecht? PlasBossinade heeft specialisten die veel kennis en ervaring hebben in goederenrecht: zij staan klaar om u van dienst te zijn. Neem contact met ons op om te zien wat wij specifiek voor u kunnen betekenen.

Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar