Spring naar inhoud
Contact

Esmay Brouwer over het combineren van werk en studie

Datum
Leestijd
3 minuten
door
PlasBossinade

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Esmay Brouwer. Sinds januari ben ik werkzaam als juridisch medewerker bij de sectie fiscaal recht van PlasBossinade en daarnaast ben ik net afgestudeerd in de master fiscaal recht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Hoe combineer je je werk bij PlasBossinade met je studie?

Het volgen van een master aan de RUG wordt beschouwd als een fulltime-job. Om dit te kunnen combineren met mijn functie als juridisch medewerker heb ik geleerd om goed te plannen. De eerste paar maanden werkte ik twee dagen per week. Op mijn vrije dagen volgde ik hoor- en werkcolleges en nam ik de tijd om de lesstof te behandelen. Daarnaast ben ik ook in de avonduren vaak bezig geweest om lesstof in te halen of onderzoek te doen voor mijn scriptie. Dit betekent overigens niet dat ik geen tijd had voor andere activiteiten. Naast deze drukke planning breng ik namelijk ook graag tijd door in de sportschool en vind ik het erg leuk (en ook belangrijk) om ook sociale activiteiten te plannen.

Is dat te doen qua tijdsinzet?

Het combineren van studie en werk is heel goed mogelijk. Het vinden van een balans tussen werk en studie is erg belangrijk. Wanneer je de lesstof tijdens de collegeweken goed bijhoudt, blijft er voldoende tijd over om andere dingen te doen. Wat ook een belangrijke rol heeft gespeeld, is dat ik bij PlasBossinade de vrijheid heb gekregen om mijn eigen dagen in te plannen. Deze flexibiliteit heeft er voor gezorgd dat ik mijn werktijden goed kon afstemmen op mijn colleges en tentamens.

Wat vind je het allerleukst aan je werk bij PlasBossinade?

Wat ik erg leuk vind is dat er verschillende secties zijn, die hun krachten bundelen om een geheel te vormen. De combinatie en de samenwerking tussen verschillende rechtsgebieden maakt het werk erg divers. Elke dag is weer anders en dat zorgt natuurlijk voor leuke uitdagingen. 

Tip voor de bijna afgestudeerde rechtenstudent

Als bijna afgestudeerde rechtenstudent ben je je vaak al aan het oriënteren op de arbeidsmarkt. Ik vond het daarom persoonlijk ook erg leuk om tijdens het schrijven van mijn scriptie al te gaan werken. Ik zou dit zeker aanraden aan andere rechtenstudenten die in de eindfase van hun studie zitten. Het is niet alleen heel leerzaam om te kijken hoe het in de praktijk werkt, maar het kan ook een goede bijdrage leveren aan het afronden van je studie.