Spring naar inhoud
Contact

(beginnend) Advocaat-stagiaire bestuursrecht

Arbeidscontract
40 uren per week
Per
Direct
Sluitingsdatum
Locatie
Groningen

Ben je (bijna) afgestudeerd en kun je niet wachten om jouw kennis van en/of ervaring met het bestuursrecht in de praktijk te brengen? Dat kan! Bij PlasBossinade Advocaten en Notarissen te Groningen.

Wat doet een advocaat-stagiaire bij PlasBossinade?

Als advocaat-stagiaire bij onze sectie overheidspraktijk adviseer en begeleid je onze klanten vooral op het gebied van het bestuursrecht. In zaken over bijvoorbeeld (bouw)projecten, subsidies, handhaving en APV-kwesties adviseer je overheden, maar ook voor burgers en bedrijven die iets met of juist tegen de overheid willen doen; het bestuursrecht is daardoor veelzijdig en uitdagend. In sommige gevallen blijft het niet bij adviseren en zul je als advocaat-stagiaire ook voor de klant procederen bij de Rechtbank of de Raad van State. Je werkt zelfstandig, maar ook veel samen met jouw collega’s van de secties vastgoed, bouwrecht en het notariaat. Je houdt je overigens niet alleen bezig met het bestuursrecht, ook de andere secties zetten jou in bij verschillende juridische vraagstukken.

PlasBossinade Advocaten en Notarissen

Bij PlasBossinade Advocaten en Notarissen, toonaangevende juridische dienstverlener in Noord-Nederland, werken 26 advocaten en 10 (kandidaat-) notarissen. Wij luisteren naar onze klanten en verdiepen ons in wat hen bezig houdt en bieden heldere, praktische oplossingen. Ook informeren wij onze klanten en andere relaties regelmatig over belangrijke zaken en regelgeving. De medewerkers van PlasBossinade hebben elk hun eigen kwaliteiten en stijl. Elke advocaat en notaris is specialist op een bepaald rechtsgebied, maar wordt ook regelmatig betrokken bij de andere specialismen. Door op deze manier gebruik te maken van ieders kwaliteiten, specialisme en stijl behartigen wij de belangen van onze klanten op de best mogelijke manier.

Spreekt dit je aan en ben je:

  • (bijna) afgestudeerd in het Nederlands recht en heb je aantoonbare interesse in het bestuursrecht;
  • sterk in het analyseren van gegevens;
  • goed in het bedenken van praktische oplossingen;
  • ondernemend van aard;
  • communicatief vaardig en een echte teamspeler,

dan is PlasBossinade dé plek voor jou.

Heb je als jurist al ervaring opgedaan, bijvoorbeeld bij een overheidsorganisatie en denk je aan een overstap naar de bestuursrechtadvocatuur? Ook dan nodigen we je van harte uit te solliciteren.

PlasBossinade biedt jou:

  • een dienstverband van een half jaar als juridisch medewerker, met de uitdrukkelijke intentie tot doorstroming naar de functie advocaat-stagiaire óf, als je al advocaat-stagiaire bent, een dienstverband voor onbepaalde tijd;
  • een boeiende en gevarieerde praktijk;
  • uitstekende begeleiding en de mogelijkheid je te ontwikkelen als specialist;
  • een prettige werksfeer met leuke collega’s; en
  • goede arbeidsvoorwaarden.

Meer weten?

Kijk op www.plasbossinade.nl of bel met Robert van der Velde, advocaat-partner overheidspraktijk op (050) 521 43 65.

Voldoende informatie en dé functie voor jou?

Vul dan onderstaand formulier in of stuur je brief met cv en cijferlijst vóór 21 oktober a.s. aan pz@plasbossinade.nl, t.a.v. Marianne Riemersma, manager HR.

Sollicitatieprocedure

Wij streven ernaar de procedure binnen drie weken na sluiting van de sollicitatietermijn af te ronden. Een online assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Vacature Bestuursrecht

(pdf,doc,docx)

(pdf,doc,docx)

(pdf,doc,docx)