Leen Hooites

fiscaal advocaat

Fiscaal en insolventierecht

Leen Hooites is als fiscaal advocaat en curator werkzaam binnen de fiscale en insolventiepraktijk. In meer dan twintig jaren heeft hij als advocaat, curator en (internationaal) belastingadviseur brede kennis en ervaring opgebouwd.

Praktisch en oplossingsgericht

Er is vrijwel geen juridische of bedrijfseconomische aangelegenheid waarin fiscale elementen geen rol spelen. Of het nu gaat om een belastingadvies, geschillen over een aanslag of invordering daarvan door de ontvanger. Als procesadvocaat, onderhandelaar, strateeg en pragmaticus weet Leen Hooites als geen ander oplossingen voor zijn cliënten aan te dragen.

Daarnaast is de interactie tussen het fiscale- en insolventierecht voor Leen Hooites even logisch als noodzakelijk. Bij fiscale onderzoeken, invorderingstrajecten, financiële reorganisaties of faillissementen zijn fiscus en financieringsinstellingen veelal bepalende partijen. Om in dit speelveld de belangen van zijn client te behartigen legt Leen Hooites contact met deze partijen en zorgt voor samenhang.

Opleiding

Fiscaal recht, Rijksuniversiteit Groningen

Nevenfuncties

  • Lid van de Nederlandse Vereniging van Advocaten-Belastingkundigen
  • Lid van Insolad, de Vereniging Insolventierechtadvocaten

Contactgegevens

Mijn blogs

Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar